Местят извън Великобритания мача Джошуа - Пулев?

Причината е пандемията от Ковид-19

02.11.2020 | 12:23 Редактор: Радостина Димитрова
Местят извън Великобритания мача Джошуа - Пулев?

Двубоят между световния шампион по бокс в тежка категория във версии WBA, WBО, IBF и IBO Антъни Джошуа и Кубрат Пулев може да бъде преместен в чужбина заради новите ограничения във Великобритания в борбата срещу разпространението на коронавируса.

Промоутърът Еди Хърн се надяваше мачът на 12 декември да се играе пред малко публика в лондонската зала "О2 Арена", но след обявяването на национална карантина той призна, че е много вероятно да се премине към резервния вариант за битка извън Острова, където да могат да присъстват зрители.

"Ще се опитаме да присъстват фенове, което означава, че мачът може да се премести в чужбина", обяви Хърн след победата на Александър Усик над Дерек Чироса в събота вечер, предаде БНР.

]Причината е очакваната загуба за шампиона от продажбата на билети в размер на 8 милиона паунда. Миналата година Джошуа се би с Анди Руис в Саудитска Арабия, като домакините платиха 100 милиона паунда за домакинството на мача.

"Проблемът е, че никой в Англия не може да гарантира, че през декември ще бъдат допуснати зрители на спортни прояви. Да не говорим за януари или февруари. Хората със сигурност няма да си купят билети за събитие през април и май, тъй като не се знае какво ще бъде отворено и какво ще бъде позволено", обясни промоутърът.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК