Кобрата отвърна на нападките за расизъм срещу Джошуа

Пулев: Не бих проявил човешко същество на расова, етническа или религиозна основа

16.10.2020 | 09:00 Редактор: Тодор Петров
Кобрата отвърна на нападките за расизъм срещу Джошуа

Кубрат Пулев се защити от нападките за расизъм след пресконференцията, на която обяви, че Антъни Джошуа "има по-добър тен от неговия" и това е предимството му.

Кобрата публикува изявление в официалната си страница и категорично се разграничи от дискриминацията.

Приятели,

Следейки ожесточеността, с която някои чуждестранни медии се опитват да използват името ми през последните часове, бих искал да споделя следното:

Никога и по никакъв повод не бих си позволил проява на неуважение към човешко същество на расова, етническа или религиозна основа.

Именно на това постоянно уча малките ми племенници.

Всеки от нас се ражда на тази земя с равни права, като абсолютно никакво значение няма цвета на кожата.

Не мога да повярвам, как думите ми по адрес на Антъни Джошуа са извадени от контекста. Нито за миг не ми е минало през ума да дискредитирам спортист, заради цвета на кожата му!

Аз имам сред приятелите си хора – представители на различни раси и етноси. Всички те са страхотни и достойни личности и мои много добри приятели от дълги години, които уважавам и обичам.

2020 година сме и силно се надявам хората да спрат с това дребномислие и човешкото същество да еволюира интелектуално и да осъзнае, че истински ценните човешки достойнства на този свят, не се проявяват по външни белези, а чрез силата на човешкия дух и добродетелите, които носим вътре в себе си!

Затова, ако някой се е почувствал засегнат от думите ми, нека се опита да разбере, какво точно исках да кажа и в какъв смисъл и, ако не може да ме разбере, да приеме искрените ми извинения.

Използвам възможността да честитя рождения ден на Джошуа, който е днес и да му пожелая много щастие и здраве, което в наши дни е по-ценно от всякога!", пише Пулев в изявлението.

Кобрата и Джошуа ще се изправят на 12 декември в Лондон в мач за световните титли във версия IBF.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страница ни във Facebook ТУК