"Ювентус" спечели гостуването си на "Специя" с 4:1, Роналдо с 2 гола

Португалецът бе точен и от дузпа, а малко преди това Адриен Рабио (67') също бе точен за гостите

01.11.2020 | 20:06 Редактор: Юлия Христова

Ювентус спечели гостуването си на Специя с 4:1 в двубой от шестия кръг на италианската Серия А, игран на стадион "Алберто Рико".

Този път системата ВАР бе в полза на Алваро Мората (14'), на който през седмицата бе отменен цял хеттрик в мача от Шампионската лига с Барселона. Нападателят даде аванс за домакините, но малко по-късно Томазо Побега (32') възстанови равенството. Завърналият се след изкарана карантина заради коронавирус Кристиано Роналдо (59', 76'д.) пък успя да се разпише броени минути, след като бе пуснат в игра. Португалецът бе точен и от дузпа, а малко преди това Адриен Рабио (67') също бе точен за гостите. 

Така Юве прекъсна серията си от три поредни равенства. Тимът се намира на 6-ото място в класирането на първенството с актив от 9 точки, с 2 по-малко от Интер. Отборът на Специя е на 16-а позиция с 5 пункта. 

Двубоят започна добре за "бианконерите", които предприеха търсене на ранен гол и това се случи в 14-ата минута. Уестън Макени подаде към свободния Алваро Мората, който при опразнена врата опъна мрежата на гостите. Страничният съдия вдигна флага за засада на футболиста, но след консултация с ВАР, съдията Розарио Абисо зачете попадението.

В 23-ата минута Мората прати топката за втори път в противниковата врата, но в тази ситуация той наистина се намираше в положение на офсайд и голът му не бе зачетен.

В 32-ата минута обаче гостите възстановиха равенството. Томазо Побега получи перфектен до сантиметри пас и нанесе удар по земя от границата на наказателното поле. Топката рикошира и направи траектория, която не остави шансове на Джанлуиджи Буфон.

През втората част играчите на Юве прoдължиха да стоят по-добре на терена и заслужено отново дръпнаха в резултата. В 59-ата минута Влезлият преди минути Кристиано Роналдо получи прекрасно извеждащо подаване от Мората. Португалецът нахлу в пеналтерията, преодоля вратаря Проведел и прати топката във вратата.

В 64-ата минута Кевин Ардила успя да прати топката във вратата на домакините след центриране от ъглов удар. Попадението обаче не бе зачетено заради засада.

В 67-ата минута още една резерва - Рабио получи пас от Киеза дълбоко в наказателното поле. Футболистът преодоля Шабо и промуши топката покрай плонжа на Проведел за 1:3.

В 75-ата минута гостите получиха правото да изпълнят дузпа, след като Паоло Бартоломей игра непозволено в пеналтерията. Роналдо се нагърби с отговорността и не сгреши след отлично изпълнение на наказателния удар в стил "Паненка", пише gol.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК