България загуби кошмарно от Уелс в 94-ата минута

Единственото попадение в срещата заби резервата Уилямс

06.09.2020 | 18:33 Редактор: Искра Ангелова
България загуби кошмарно от Уелс в 94-ата минута

България изигра страхотен тактически мач, но допусна нелепа загуба с 0:1 от Уелс на стадион "Кардиф Сити" в среща от Лига на нациите.

Единственото попадение в срещата заби резервата Уилямс в 94-ата минута. Така "лъвовете" за втори пореден мач изпускат точки в допълнителното време на двубоя, след като преди дни допуснахме Ирландия да ни изравни в София за 1:1 в 93-ата минута.

Домакините, които стартираха с победа над Финландия в нашата група, почти с нищо не ни затрудниха, но в крайна сметка вкараха в края и си взеха победата, съобщава gol.bg.

Срещата започна с приспивно темпо и многоходови разигравания и от двата отбора, като действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения.

Първото по-сериозно положение в мача дойде чак в 25-ата минута, когато Неделев намери Галин Иванов по лявото крило, последва финт и удар на Иванов, но топката премина до лявата греда на домакините. Последваха претенции за дузпа от страна на Кристиян Димитров, но такава не бе отсъдена.

Отговорът на Уелс бе силен удар на Гарет Бейл, но без проблеми за Георгиев. Към края на полувремето над "Кардиф Сити" се изля страховит порой, който още повече наруши темпото на игра.

Секунди преди почивката Гарет Бейл се опита да вкара от пряк свободен удар, но Георгиев без проблеми улови.

Второто полувреме започна с лек натиск на "драконите", но "лъвовете" много правилно затваряха празните пространства и не даваха почти никакви шансове на домакините.

Националите ни залагаха в тези минути на контраатаки, но на няколко пъти Галин Иванов и Карагарен не успяха да се възползват от шансовете си. След час игра Уелс усили натиска си, но разчиташе на еднообразни центрирания, които не бяха проблем за "лъвовете".

В 69-ата минута Тодор Неделев даде страхотен пас към Галин Иванов, който за момент се озова сам срещу вратаря, но това положение бе спряно с доста спорна засада.

Шест минути по-късно дойде и най-чистото положение за Уелс, при което Брукс нацели гредата. До края България спокойно се защитаваше, но допусна груба грешка в 94-ата минута, когато Спас Делев изпусна Уилямс и той с глава вкара за 1:0 и донесе победата на отбора си.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК