"Лъвовете" изпуснаха Ирландия в последните секунди

В 56-ата минута нашите момчета поведоха в резултата

04.09.2020 | 10:41 Редактор: Искра Ангелова

България завърши наравно 1:1 с Ирландия в двубой от първия кръг на Лига на нациите, игран на стадион "Васил Левски".

Футболистите на селекционера Георги Дерменджиев демонстрираха много компактна игра и на моменти имаха превес в срещата. Това даде резултат в началото на второто полувреме, когато Божидар Краев (56') успя да отбележи след великолепно извеждащо подаване на Тодор Неделев. В добавеното време на двубоя Шейн Дъфи (90+3') обаче успя да изравни и да оформи крайния резултат. 

Така нашите момчета започнаха по добър начин участието си в Лига на нациите, който се явява генерална репетиция за решителния бараж за Евро 2020 с Унгария. В следващия кръг "трикольорите" гостуват на Уелс в неделя (6 септември). Срещата в Кардиф ще започне в 16:00 часа българско време, информира gol.bg.

Двата отбора започнаха предпазливо срещата, като гостите се опитваха да наложат играта си, докато нашите момчета предпочетоха да разчитат на скоростните контраатаки. Такава се получи още във втората минута. Страхил Попов напредна отдясно и центрира около точката на дузпата. Галин Иванов плонжира и стреля с глава. Ударът му обаче беше прекалено лек и вратарят Дарън Рандолф улови с лекота.

В 10-ата минута "трикольорите" стигнаха до ново интересно положение. Тодор Неделев центрира от свободен удар от далечно разстояние. Непокритият в пеналтерията Кристиян Димитров отигра с глава с гръб към вратата, но насочи топката в обсега на Рандолф.

В 14-ата минута детинска грешка на Димитров можеше да бъде наказана по болезнен начин. Бранителят се опита да комбинира с Попов, но подаването му бе пресечено от Аарън Конъли, който шутира от малъг ъгъл. За късмет на Георги Георгиев, топката не намери очертанията на вратата.

В 18-ата минута Божидар Краев получи чудесен извеждащ пас от половината на домакините. Атаката обаче бе спряна заради спорна засада на футболиста. Ситуацията бе тънка, а повторенията - неясни.

В 29-ата минута нашите момчета предприеха опасна контра. Антон Недялков открадна топката и пусна много дълъг и точен извеждащ пас към Тодор Неделев. Бързоногият футболист нахлу в наказателното поле и се опита да прехвърли Рандолф. Ударът му обаче бе прекалено силен и топката мина над напречната греда.

В 36-ата минута Галин Иванов напредна опасно отляво. Рандолф обаче напусна комфортната си територия и отне с ръце топката на границата на наказателното поле. Останаха съмнения, че стражът е направил това извън рамките на пеналтерията.

В 41-ата минута след ново добро извеждащо подаване, Спас Делев нахлу опасно на скорост в наказателното поле. В сюблимния момент обче острието на Арда се спъна в топката.

В края на първото полувреме мощна атака завърши с остър пас на Конъли към Калъм О'Дауда. Футболистът нанесе удар от трудна позиция. За късмет на Георгиев, топката не намери рамките на вратата.

През втората част двата отбора продължиха с предпазливата си игра. В 50-ата минута Тодор Неделев отправи нелош изстрел от пряк свободен удар. Топката падаше точно в долния ляв ъгъл на Рандолф, но вратарят се намеси добре.

Малко след това дойде най-опасната за гостите ситуация до момента. Аарън Конъли успя да пробие българската защита и шутира. Ударът му обаче не беше силен и Георгиев успя да избие топката.

В 56-ата минута нашите момчета поведоха в резултата. Тодор Неделев демонстрира прекрасен поглед и изведе Божидар Краев зад гърба на защитата на Ирландия. Нападателят запази хладнокръвие и успя да преодолее Рандолф.

В 63-ата минута Джон Игън напредна и опита да изненада Георгиев с изстрел от далечно разстояние, прицелен в долния десен ъгъл. Националният ни страж обаче имаше добра видимост и спаси без проблеми.

В следващите минути гостите се опитаха да вдигнат темпото в опит поне да върнат попадението, докато "трикольорите" гледаха да запазят топката в свое притежание.

В 81-ата минута Неделв отново пресече противниковата защита с отличен извеждащ пас към влезлия преди минути Бирсент Карагарен. Футболистът напредна и шутира по диагонала, но неточно.

В добавеното време на мача Шейн Дъфи успя да изравни. Защитникът се извиси над всички след центриране от ъглов удар и с глава насочи топката неспасяемо към вратата на Георгиев.

Вижте повече във видеата.

Снимка: lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК