Организаторите на Мастърса в Синсинати отмениха с един ден полуфиналите

Решението е в знак на солидарност с протестиращите срещу расовата несправедливост в САЩ

27.08.2020 | 21:23 Редактор: Георги Камарашев
Организаторите на Мастърса в Синсинати отмениха с един ден полуфиналите

Организаторите на Мастърса в Синсинати, който тази година се провежда в Ню Йорк, отмениха с един ден полуфиналите в знак на солидарност с протестиращите срещу расовата несправедливост в САЩ. Срещите, които ще определят финалистите, ще се играят в петък.

Oфициални мачове при мъжете няма от началото на март месец заради пандемията от коронавирус, а рестартът ще бъде на 22 август с Мастърса в Синсинати. Тази година той ще се проведе на кортовете в Ню Йорк, които седмица по-късно ще приемат и турнира от Големия шлем US Open.

След това тенисистите ще се отправят към Европа за турнири на клей, а след тях ще започнат и тези на твърда настилка, сред които и тази в софийската зала "Арена Армеец". Sofia Open ще сложи край на регулярния сезон, като след него единствената друга надпревара ще бъдат Финалите на ATP в Лондон, в които участват само осемте най-добри през годината. 

Във въпросната седмица няма никакви други турнири, което значи, че родната надпревара може да генерира интерес от много имена от елита на тениса, които да изберат София за край на своя сезон.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК