Пиронкова: Живях без тенис над 2 години, ще участвам на US Open

Най-доброто ѝ представяне в Ню Йорк е достигане до четвърти кръг през 2012 г.

24.08.2020 | 11:10 Редактор: Ралица Братанова
Пиронкова: Живях без тенис над 2 години, ще участвам на US Open

Цветана Пиронкова потвърди, че ще участва във втория за годината турнир от Големия шлем US Open, който започва на 31 август в Ню Йорк.

"Взех решение да участвам на US Open. Не са малко правилата и ограниченията и със сигурност провеждането на този турнир ще е нестандартно, но такива са условията в момента за всички. След това съм заявила участие и на турнирите на клей в Европа", заяви пловдивчанката пред сайта на Българската федерация по тенис.

Цвети не е играла от "Уимбълдън" през 2017, а през март 2018 роди сина си Александър.

"Живях без тенис повече от 2 години. Буквално не докоснах ракетата. Изглежда просто имах нужда от малко дистанция, която пък ми показа и различните нюанси на живота извън професионалния спорт. Винаги можеш да намериш нещо, което те вълнува и ти носи смисъл в професионален аспект. Аз винаги съм била доста творчески ориентирана и до голяма степен реализирам творчеството си в бранда ми за дамски спортни дрехи - “Pironetic”. Съвсем скоро предстои да представим новата си колекция, в която имам активно участие във всеки един аспект",разказва още Пиронкова.

Въпреки дългата почивка Цветана може да се възползва от т.нар. защитен ранкинг, благодарение на който тя заема 123 позиция в листата.

Най-доброто ѝ представяне в Ню Йорк е достигане до четвърти кръг през 2012 г., когато загуби от Ана Иванович след 0:6, 4:6

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Напред и нагоре прекрасно момиче! Сигнализирай за неуместен коментар