Избраха Юрген Клоп за мениджър на годината в Англия

Сър Алекс Фъргюсън връчи наградата, която носи неговото име

28.07.2020 | 10:10 Редактор: Ивет Арабова

Юрген Клоп беше избран за най-добрия мениджър в Англия. Призът на името на легендарния сър Алекс Фъргюсън му беше връчен, след като той изведе "Ливърпул" до чаканата цели 30 години титла във Висшата лига. 

Фъргюсън честити избора на Клоп за най-добър треньор в Англия и шеговито допълни. "Прощавам ти, че ме събуди в 3:30 през нощта, за да ми кажеш, че си спечелил Висшата лига. Благодаря! Ти го заслужаваш! Добра работа!", каза сър Алекс.

Немският специалист беше избран за номер 1 от Асоциацията на мениджърите заради спечелването на титлата във Висшата лига и то след 30-годишно чакане.

"Изключително съм поласкан, че успях да спечеля този прекрасен трофей. На него стоят имената на много хора от "Ливърпул" - Бил Шенкли, Боб Пейсли, Джо Фейгън, Кени Далглиш. Но главното име е това на сър Алекс. Той беше първият британски мениджър, когото срещнах. Даже заедно закусвахме. Не съм сигурен дали той помни, но за мен това беше все едно срещам папата", сподели Клоп.

На този фон стана ясно, че двама от именитите футболисти на "Ливърпул" вече имат нови отбори. Адам Лалана премина в друг тим от Висшата лига - "Брайтън", докато Деян Ловрен подписа с руския "Зенит".

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК