"Ливърпул" вдигна гордо титлата, хиляди празнуваха край "Анфийлд"

На терена бяха допуснати семействата на футболистите, а отвън хиляди продължаваха да изстрелват ракети

23.07.2020 | 10:22 Редактор: Ралица Братанова

След 30 години чакане "Ливърпул" най-накрая вдигна гордо титлата на Англия на митичния "Анфийлд", която спечели преди месец, седем кръга преди финала на шампионата.

Мърсисайдци имат 18 точки преднина пред втория отбор в класирането "Манчестър Сити", а в последния си домакински мач се изправиха срещу "Челси".

Двубоят се проведе пред празни трибуни, но хиляди се събраха край "Анфийлд" за да празнуват с любимия си отбор. "Ливърпул" победи "Челси" с 5:3. Момчетата на Юрген Клоп не направиха най-впечатляващия старт, но постепенно набраха скорост и от средата на първата част вкараха три зрелищни гола в рамките на 20 минути чрез Наби Кейта, Трент Александър-Арнолд и Джорджиньо Вайналдум.

Мачът на празния "Анфийлд" мина под фойерверки и пироефекти, чувани в арената отвън, където хиляди се стекоха да празнуват въпреки призивите на полицията и клуба. Карнавалът бе огромен още от пристигането на автобуса на "Ливърпул" за срещата

След 8-головото шоу, остана церемонията с изгасено осветление на "Анфийлд", със светлини, звук и сър Кени Далглиш - най-великия играч в историята на клуба, който даде титлата в ръцете на капитана на настоящия тим Джордан Хендерсън.

На терена бяха допуснати семействата на футболистите, а отвън хиляди продължаваха да изстрелват ракети и фойерверки, за да бъде всичко идеално като за такъв специален момент.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК