Бащата на Ноле обвини Григор: Причини големи вреди на Сърбия и Хърватия

Според Сърджан Джокович българинът е дошъл болен на турнира в Задар

24.06.2020 | 11:22 Редактор: Ивет Арабова
Бащата на Ноле обвини Григор: Причини големи вреди на Сърбия и Хърватия

Новината, че световният номер едно в тениса Новак Джокович е заразен с коронавирус разтърси световния спорт. Във вторник тенисистът съобщи, че двамата със съпругата му Йелена са дали положителен резултат на теста. Двамата нямат никакви симптоми, физически се чувстват добре и през следващите 14 дни ще се самоизолират.

Сърджан Джокович, бащата на тенисиста, заподозря и посочи с пръст Григор Димитров. Той смята, че с поведението си българинът е причинил големи вреди на Сърбия и на Хърватия, пише сръбското издание "Курир“.

"Защо се случи това? Защото човекът вероятно е дошъл болен, кой знае откъде. Тук не се тества, тества се на някакво друго място. Мисля, че това не е наред. Добре, какво да се прави. Причини големи вреди и на Хърватия, и на нас като семейство, и на Сърбия“, гневи се Сърджан.

Той не крие тревогата си за своя син, казва, че физически е добре.

"Никой не се чувства добре, и той също. Никой не се чувства добре поради тази ситуация. Трябва да излезем от това по-силни, да разберем, че това трябва да мине, по някакъв начин всички да се защитим“, каза Сърджан Джокович пред хърватската телевизия RTL.

По инициатива на Новак Джокович през последните два уикенда в Белград и Задар беше организиран хуманитарният турнир "Adria tour", в който участваха едни от звездите в тениса. Григор Димитров участва и в двата турнира, но след мача си с Борна Чорич в Задар той се оттегли, тъй като не се чувствал добре. В неделя той съобщи, че е заразен с коронавирус и в този момент турнирът беше прекратен. Участниците веднага отидоха да се тестват в Задар, но Новак Джокович реши да се върне в Белград и там да си направи тест за Ковид-19.

В средата на месец юни медиите в Сърбия съобщиха, че Новак Джокович е бил в контакт с болен от Ковид-19, след като е участвал в обществена проява, където е бил и оказалият се заразен баскетболист на "Партизан" (Белград) Никола Янкович, пише Dnes.bg.

Новината предизвика отзвук тогава в Сърбия, като беше съобщено по-подробно, че Янкович е присъствал на обществена проява в началото на месеца, организирана в чест на техния треньор Деян Милойевич, и свидетели на събитието забелязали Янкович да влиза в контакт със световния номер 1 в тениса Новак Джокович и звездата на "Денвър Нъгетс" Никола Йокич, които били сред гостите на вечерта.

Днес стана известно, че и Никола Йокич е заразен с коронавирус и съответно няма да може да се завърне в САЩ.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК