Тенис федерацията прекрати лагера в Стара Загора заради Ковид-19 при Гришо

Много деца са имали пряк контакт с него в последната седмица

23.06.2020 | 10:41 Редактор: Тодор Петров
Тенис федерацията прекрати лагера в Стара Загора заради Ковид-19 при Гришо

Треньорският съвет на Българската федерация по тенис взе решение да прекрати подготвителния лагер в Стара Загора. Причината за това решение е положителната проба за коронавирус на Григор Димитров и това, че много деца са имали пряк контакт с него в последната седмица. 

На участващите в лагера треньори са направени своевременни тестове за Ковид-19, съобщиха от Българската федерация по тенис.

Също така, във връзка с увеличения брой на установени случаи на заразени с Ковид-19 през изминалата седмица в цялата страна, ръководството на БФТ взе решение, с оглед гарантиране и опазване здравето на всички участници в регионалните лагери, да отмени насрочените такива в Пловдив и София.

Наред с това от страна на УС на федерацията напомня на всички тенис клубове в страната, че следва да спазват стриктно разпоредбите за тренировъчна и състезателна дейност в условията на Ковид-19 епидемия и указанията на Министерството на здравеопазването за физическа дистанция, дисциплина и стриктна дезинфекция.

Във връзка с последните събития бе взето решение да се отложат с две седмици заплануваните предстоящи регионални турнири. Държавните турнири и други състезания от календара на БФТ пък са отложени с три седмици. Българска федерация по тенис пожелава бързо възстановяване на Григор Димитров и скорошно завръщане на корта.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК