Подхвърлят акциите на "Левски" като горещ картоф, "топката" е в Павел Колев (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сашо Диков показа SMS с разпореждането на Васил Божков

13.05.2020 | 12:45 Редактор: Тодор Петров

След като премиерът Бойко Борисов отказа да приеме изпратените му от Васил Божков акции на "Левски", сега "топката" е в ръцете на изпълнителния директор на "сините"- Павел Колев. Клубните акции бяха занесени на Герена от журналиста Сашо Диков, който по-рано не успя да пробие в Министерския съвет. 

Диков е предал акциите на Павел Колев, а преди това показа пред журналистите SMS от Божков, в който пише: "След като ББ не иска акциите, то казусът да се решава на Герена". 

Служители, треньори и футболисти не са получавали заплати от два месеца и половина, а бъдещето на клуба остава неясно. Собствеността на "Левски" пък остава непроменена.

По-рано тази сутрин в съобщение до медиите от "Нове холдинг" - собственост на Васил Божков, съобщиха, че футболният клуб "Левски" е в тежко финансово състояние заради блокирането на компаниите, които го издържат. Акциите бяха занесени в Министерския съвет от Сашо Диков. 

"Тук в телефона ми е обаждането от Васил Божков в 13:32 ч. Обади ми се от Дубай, за да ми каже: Готов ли си, имаш ли желание да занесеш акциите на новия собственик на "Левски" Бойко Методиев Борисов", каза Сашо Диков, който влезе в ролята на куриер.

Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че за да има прехвърляне на акции, трябва да има волеизявление и от двете страни, но очевидно едната страна не желае да ги получи.

"Смятаме, че това е опит за политизиране на съдбата на "Левски", което не е редно. Няма как премиерът на държавата да е собственик на който и да е клуб. Виждаме, че има желаещи да станат притежатели на тези акции. Ако те не потвърдят желанието си, редно е те да отидат в привържениците на клуба", коментира Кралев.

Баскетболният треньор Константин Папазов посочи, че на този етап в България той е единственият, който е проявил желание да получи тези акции с ясното съзнание и отговорност за това, което носи след себе си един такъв акт.

"Аз не претендирам за себе си, но съм категоричен, че "Левски" е такава институция, че не трябва да се прави с нея шега. Ако до вчера съм смятал, че 100% ще бъда притежател на тези акции, то сега съм на 90%", коментира Тити Папазов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ей, тоя Череп ще излезе Мозък...явно всичките по балконите ще ги сложи на място. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години