Как най-добрата ни футболистка Евдокия Попадинова се справя с изолацията?

"Първата стъпка, която искам да направя, е да намеря своя нов отбор", споделя тя

13.05.2020 | 08:32 Редактор: Ралица Братанова

Българската звезда на женския футбол Евдокия Попадинова ни разказва за живота си по време на изолацията, както и за това, което предстои.

"Здравейте от слънчева Флорида. Чувствам се наистина страхотно. Времето е уникално тук във Флорида през цялата година, което ме прави изключително щастлива. Семейството ми в България е живо и здраво и наистина на този етап въпреки карантината аз се чувствам добре, щастлива и дори след няколко дни е завършването ми. Имам 4 изпита и един проект", сподели Попадинова пред Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че някои от изпитите ѝ са по креативно писане, социология на спорта, маркетинг, а проектът ѝ е около 6000 думи и е на темата – разликата между заплатите при мъжете и жените.

"Наистина една много вълнуваща тема, аз си я избрах, защото искам да проуча и да разбера причините, за да може един ден да помогна и да направя промяна в женския спорт и като цяло да помогна на жените да се развиват", казва още футболистката.

Според нея ситуацията в Америка наистина не е чак толкова зле, а хората не се паникьосват чак толкова много или поне във Флорида не е чак по този начин.

Според нейния приятел Кайл Бари социалната изолация и отражението й върху света демонстрират промяната сред нас и бързия начин, по които се адаптираме към различното. 

"Със сигурност е много по-различно от нормалното ми ежедневие – свикнала съм да тренирам с отбора, да ходя веднага след това в часове в университета и след това пак да тренирам. Но сега съм си повече вкъщи. Не е чак толкова трудно един спортист да поддържа форма в домашни условия. Ако има мотивация, ако има желание, винаги има начин", категорична е Попадинова.
 
Времето без футбол описва като доста странно време.

"Мечтите ми са доста големи и са прекалено много, но това е един процес и се опитвам да се фокусирам над всяка една стъпка. Разбира се, сега първата стъпка, която искам да направя, е да намеря своя нов отбор и оттам-нататък вече ще предстоят много повече неща", заяви спортистката.

"Моето любимо нещо, което правим заедно, е просто да бъдем навън и да бъдем активни. Ако не спортуваме, то обожаваме да говорим за бъдещето – за израстването на всеки един. Опитвам се да ѝ помагам и в тренировките", каза нейният приятел Бари.

Попадинова разкри, че първото нещо, което ще направи след края на пандемията, е да играе футбол с някоя от съотборничките си.

И разбира се, ако е възможно да се прибера вкъщи, в България и да видя семейството си, добави тя.

Вижте целия разговор в репортажа на Десислава Францова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК