Подновяването на Висшата лига с мачове на неутрален терен е нечестно?

Поне 6 клуба щели да бъдат против срещите да бъдат изиграни на неутрален терен

10.05.2020 | 10:52 Редактор: Юлия Христова
Подновяването на Висшата лига с мачове на неутрален терен е нечестно?

Изпълнителният директор на футболния "Уотфорд" - Скот Дъксбъри, е на мнение, че планът за подновяване на сезона във Висшата лига с мачове на неутрален терен е нечестен. Част от клубовете в Англия ще бъдат против подобно решение, категоричен е ръководителят на "стършелите". Очаква се английският шампионат да бъде подновен през юни, пише БНР.

"Казаха ни, че няма да може да изиграем оставащите ни домакински мачове на нашия стадион. Познаваме го отлично, това е нормално, но губим предимството от тези двубои", заяви Дъксбъри пред вестник "Таймс".

"Уотфорд" се намира на 17-о място класирането във Висшата лига и е застрашен от изпадане. "С всички тези изменения и компромиси около здравето, ние ще трябва да завършим сезона по различен начин. За малък клуб като нас това може да се окаже решително и да не запазим мястото ни в елита. Това честно ли е? Има ли такава логика в спорта? Разбира се, че не. Моята цел е да защитя интересите на клуба. Всеки от 20-те отбора в първенството има различен интерес и това е напълно нормално", каза още ръководителят на "Уотфорд".

Той е категоричен, че поне шест клуба от Висшата лига ще бъдат против мачовете да бъдат изиграни на неутрални терени. Първенството в Англия беше спряно през март заради пандемията от коронавирус.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Като така или иначе ще играят, каква е логиката да не е на собствен стадион? Сигнализирай за неуместен коментар