Роналдиньо след затвора: Първото нещо, което ще направя, е да целуна майка си

Той обясни, че бил изненадан, че документите му са нелегални

27.04.2020 | 23:27 Редактор: Ивет Арабова
Роналдиньо след затвора: Първото нещо, което ще направя, е да целуна майка си

Легендата на Бразилия и "Барселона" Роналдиньо даде първото си интервю на свобода. Световният шампион и носител на Златната топка изкара 32 дни в парагвайски затвор заради притежание на фалшив паспорт. Той дори посрещна 40-ия си рожден ден зад решетките. Кариоката сподели, че е напълно изненадан от това, че документите му не са били редовни.

"Ние бяхме тотално изненадани да научим, че паспортите ни не са легални. От този момент нататък нашите намерения са да съдействаме на властите, за да се изяснят фактите", коментира Роналдиньо пред парагвайската телевизия ABC Color, предава Gol.bg.

"С брат ми обяснихме всичко и направихме това, което се изискваше от нас. Влизането в затвора беше голям удар за нас. Никога не съм предполагал, че ще премина през нещо подобно. През целия си живот съм искал да достигна най-високо професионално ниво и да нося радост на хората с играта си", споделя легендарният футболист.

"В затвора имах много възможности да играя футбол. Постоянно ме спираха за автографи и снимки. Усетих топлината и уважението на парагвайците към мен от първия ден. Много съм благодарен за това. Аз съм вярващ човек и винаги се моля нещата да се развият добре. Надявам се това да приключи скоро", каза още Роналдиньо.

"Първото нещо, което ще сторя, когато всичко това свърши, ще бъде да целуна майка си. Тя изживява всичко това от първия ден. Ще продължим заедно напред с вяра, ще бъдем силни", добави Роналдиньо от хотелската си стая в Асунсион, където е под домашен арест.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК