Пандемията натъжи, но не сломи най-добрата ни двойка по фигурно пързаляне

Мина Здравкова и Кристофър Дейвис с интервю за Bulgaria ON AIR

13.04.2020 | 10:15 Редактор: Тодор Петров

Пандемията от Ковид-19 доведе до "замразяването" на почти всички спортни прояви. Най-добрата ни двойка по фигурно пързаляне - Мина Здравкова и Кристофър Дейвис, е под карантина в Лондон. Двамата живеят и тренират именно в столицата на Англия.

Двамата се готвеха за Световното първенство в Канада, но седмица преди началото на шампионата той е отменен.

"Когато с Крис чухме за Ковид-19, се пошегувахме и си казахме: Представяш ли си да отменят световното. Не ни се вярваше, че такова нещо може да стане. Като разбрахме окончателно, че Световно 2020 няма да има, много се разстроихме, защото цяла година работим за този момент. Надяваме се, че догодина ще може да изпълним тази наша мечта", сподели Мина за Bulgaria ON AIR.

Фигуристите ни не живеят заедно, но се чуват по няколко пъти на ден. Мина признава, че не скучае - тренира, чете, гледа филми, готви, разговаря с близките си.

"Не усещам скука, не усещам депресия. Времето в Англия в момента е уникално - сядам в градината и си правя плановете за бъдещето", каза още тя.

"Ситуацията е неприятна за всички. Изнервен съм да си стоя вкъщи по цял ден, но съм щастлив, че мога да продължа обучението си и че имам ресурсите да оцелея, въпреки че не мога да работя", коментира от своя страна Кристофър.

В момента тренировките на двойката протичат поотделно в домашни условия и далеч от ледената пързалка. Мина отбеляза, че е трудно да се поддържа форма от вкъщи, тъй като по думите ѝ фигурното пързаляне е специфичен спорт, особено трудно е без партньор.

Вижте повече по темата в репортажа на Моника Симеонова.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК