Звезди в бойните спортове дебютират по правилата на SENSHI в Русия

Едно от най-големите събития в руските бойни спортове ще се проведе по правилника на SENSHI

30.10.2019 | 12:52 Редактор: Василена Василева
Звезди в бойните спортове дебютират по правилата на SENSHI в Русия

Едни от най-големите имена в бойните спортове на световно ниво ще се състезават за пръв път по правилата на SENSHI. Правилникът, който е изготвен от Професионалната лига на Световния киокушин съюз и досега се играеше единствено и само на арената на зрелищната българска верига за професионални бойни галавечери SENSHI, ще дебютира и на едно от най-големите събития в руските бойни спортове в Москва, което предстои на 1 ноември - "Битката на шампионите 11: Школа срещу школа“. 

В турнира ще участват световни, европейски и национални шампиони от Франция, Чехия, Иран и Русия, а по време на него ще се реши при кого ще отидат световната титла по кикбокс, версия WAKO, междуконтиненталният пояс по муай тай на WMC и титлата от професионалната верига SENSHI KWU. 

Правилникът на SENSHI, по който ще се състезават доказаните бойци, съчетава умения и техники в киокушин от самото му създаване, като в същото време позволява почти всичко на ринга. По време на двубоите си бойците могат да използват удари в главата с лакти, както и прехвърляния.

Киокушинът ще бъде представен от трима бойци – шампионите от третото издание на SENSHI в Камчия SENSHI CUP Андрей Чехконин (Русия) и Тимур Гасташев (Русия), както и от Ян Сокуп от Чехия. Сблъсъкът по правилата на SENSHI ще бъде между европейския и двукратен световен шампион Тимур Гасташев и Ян Сокуп - сребърен медалист от абсолютен шампионат.

В двубой за световната титла по кикбокс на WAKO ще влязат двукратния световен шампион Александър Захаров и Закария Лауатни - европейски шампион на ISKA и трикратен шампион на Франция.

Магомед Зайнуков (шампион на Русия и двукратен световен шампион) и Масуд Минаей (шампион на Иран по муай тай, европейски шампион по кикбокс и шампион на Европа по кикбокс WKU) ще си оспорват званието междуконтинентален шампион по муай тай във версия WMC.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК