Михайлов отдавна се чудел за оставка: Мислех, че може да съм омръзнал на хората

Просто идва момент, в който ти писва, заяви бившият президент на БФС

18.10.2019 | 15:28 Редактор: Ралица Братанова

Борислав Михайлов даде пресконференция по повод оставката си като президент на БФС. Той напуска поста след расисткия скандал на мача България – Англия, загубен позорно от нашите с 0:6 и поисканата му оставка от премиера Бойко Борисов.

"Благодаря за последните 14 години, в които сме работили заедно, къде хубаво, къде – не. Току-що подадох оставка като президент. Това е личен акт и не се обсъжда. Дойдох да уважа хората и да им го кажа лично", заяви Михайлов на пресконференция в Бояна.

Той коментира, че отдавна си мислел, че може да е омръзнал на хората. 

"Случиха се много неща, но предпочетох с моята оставка да сваля това напрежение и хората да могат да работят спокойно", каза още Михайлов.

За инцидентите от мача с Англия, той заяви, че БФС е взел необходимите мерки, за да опази реда. 

"Платили сме на стюарди, на полиция, не мога да гадая дали е нарочно. Истерията дойде от Англия, аз писах две писма. За защита на България, българските фенове и футбол", категоричен бе бившият вратар на националния отбор.

По думите му тези неща се случват много повече в други държави.

"Оценката за мен е, че четири пъти съм избиран на този пост с 90% от гласовете. Много неща се промениха и към хубаво, като работа на БФС. Просто идва момент, в който на човек му писва", каза още Михайлов.

Според него на всички им е тъжно, че напускал а поста, а той бил със смесени чувства.

"Знам, че не съм толкова обичан в България, а би трябвало да е обратното заради това, което съм направил за страната. Виковете "Оставка" (б.а. - на мача с Англия) може би са били към треньора, не знам... В България не обичат успелите, а аз съм доста успял. В няколко квалификации бяхме близо до класиране, баражи... Не съжалявам за избора на нито един от треньорите", обяви вече бившият президент на БФС.

Относно съмненията за черно тото у нас, той заяви категорично, че в България няма черно тото.

"Който го докаже, виновните да си поемата вината. С годините сигналите от УЕФА са намалели. Всички са дадени на прокуратурата и преведени, но няма доказано нито едно престъпление. Преди 4 години сигналите бяха 48, сега са само 3", отсече Михайлов.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК