Изпълкомът на БФС се събира на заседание заради оставката на Боби Михайлов

Ако тя бъде приета, трябва да се избере негов заместник

18.10.2019 | 07:10 Редактор: Василена Василева
Изпълкомът на БФС се събира на заседание заради оставката на Боби Михайлов

Оставката на Борислав Михайлов ще бъде гледана на заседание на Изпълкома на Българския футболен съюз. Ако приеме оставката на Михайлов, той трябва да избере негов заместник до провеждането на извънреден конгрес, който най-вероятно ще бъде след около 2 месеца. 

А до тогава, по устава на БФС, правомощията на президент би трябвало да се изпълняват от първия вицепрезидент, който е Йордан Лечков. 

Той обаче не може да поеме временно функциите на Михайлов, защото в момента е кандидат за кмет на Сливен. Така възможностите за временен президент остават Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев. 

Атанас Фурнаджиев вчера също подаде оставка. В официално изявлението до медиите той призова за свикване на извънреден изборен конгрес през февруари догодина. 

Така остава само един вариант за наследник на Борислав Михалов и това е вицепрезидентът Михаил Касабов.

До кризата в управлението на БФС се стигна, след като първо спортният министър, а след това и премиерът обявиха, че няма да работят с организацията, докато тя се ръководи от Борислав Михайлов. 

Повод за позицията стана тежката загуба от Англия в евроквалификация в понеделник и расистките прояви по трибуните, които бяха широко отразени в цял свят.

Очаква се селекционерът на националния отбор Красимир Балъков също да подаде оставката си по време на Изпълкома на Българския футболен съюз. 

Според запознати Балъков ще предприеме своя ход в знак на съпричастност към Борислав Михайлов, който го назначи на работа. 

След тежката загуба на тима ни с 0:6 от Англия, Балъков коментира, че ако хората искат, е готов да си подпише оставката, но не мисли, че това е проблемът. 

Балъков води националите в 6 мача, в които записа 5 загуби и 1 равенство, а 6-те гола на мача с Англия са най-голямата домакинска загуба в историята на националният ни отбор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК