Лечков: БФС няма да приеме оставката на Михайлов

Според него само Конгресът може да го свали

16.10.2019 | 19:27 Редактор: Ралица Братанова

Във вторник по обед министър-председателят поиска оставката  на Борислав Михайлов. Два часа по-късно от БФС заявиха, че няма да я подаде. 

В късния следобед бившият капитан на България все пак реши да се оттегли от поста си, в името на "доброто за българския футбол и за да няма повече напрежение". 

Уставът на Футболния съюз гласи: "При подаване на оставка, правоощията на президента се изпълняват от първия вицепрезидент". В момента той е кандидат за кмет на Сливен. 

"Няма да бъде приета от Изпълкома оставката. Има си ред - президентът е избран от Конгрес и само Конгрес може да го свали и да му приеме оставката. За недоброто състояние на българския футбол трябва да се питат треньорите на отборите", коментира първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков.

Селекционерът на представителния ни тим Красимир Балъков се фокусира върху расисткия скандал. Поднесе извиненията си на засегнатите английски футболисти и заяви, че мнозинство от публиката не участва в това.

В телевизионно студио Христо Стоичков коментира, че е редно виновните за злепоставянето на България да не посещават спортни събития в следващите 5 години.

"Сега когато държавата усети звучния шамар на падението, както спортно, така и духовно, и започна освобождаването на футбола от недосегаемите, дано да има последователност и да стигне до край. Защото там от години гние, на всички нива", написа Любослав Пенев във Facebook.

Oставката на Борислав Михайлов означава, че се задава нов конгрес, на който да бъде избран новият президент на БФС. 

В ръководството на централата в момента, освен Лечков, е и отговорникът за детско-юношеските школи Емил Костадинов.

За приемници на поста на Михайлов, заеман в продължение на 14 години, се спрягат спортният министър Красен Кралев и бившият капитан на националния отбор Димитър Бербатов.

Самият Борислав Михайлов е в правото си да се кандидатира отново на следващия конгрес.

Вижте още в репортажа на Ива Григорова.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК