Любопитни имена стоят зад расисткия скандал на мача България - Англия

"Ройтерс" разпространи снимки на български фенове, облечени в черни дрехи, с маски и качулки

16.10.2019 | 15:52 Редактор: Юлия Христова

Кои са хората в сектор "Б“, уловени от фотографите и телевизионните камери с вдигнати във фашистки поздрав ръце? Това трябва да установи полицията, която започна арести на част от заподозрените, издавали маймунски звуци на стадион "Васил Левски" в нощта на позора.

От полицията за момента са установили 15 ултраси, като за 9 от тях има данни за участие  в расистката проява. Част от тях са с криминални регистрации. В Първо районно управление в София са задържани шестима, други трима все още се издирват. 

Разпитите продължиха през целия ден. Излизащите от полицията обаче отказаха коментар. 

В същото време агенция "Ройтерс" разпространи снимки на български фенове от стадиона, облечени в черни дрехи, с маски и качулки. А много световни издания ги препечатаха на първите си страници. На тях се виждат популярни лица от българския ъндърграунд. Сред тях е ММА боецът Георги Валентинов, известен и като бивш приятел на плеймейтката Златка Райкова. 

Непосредствено до Валентинов е Теодор Грудов, с прякор Теди-Хитлера, близък с "Мис Силикон 2018" - Ана-Мария Чернева. Неотдавна, в телевизионно интервю за обществената телевизия, Грудов показа татуировките си с нацистки символи. На фотографията се разпознава и Любомир Делев, който сам се представя като ултрас и кикбоксьор. 

Ако съучастието на феновете в хулиганските прояви бъде доказано, Законът за футболното хулиганство предвижда отнемане на правото за посещение на спортни събития у нас и в чужбина до 2 години и глоба до 2000лв.

Репортаж на Виктор Борисов.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК