Шестима задържани за расисткия скандал на "Васил Левски" (Обновена)

СДВР провежда мащабна акция по издирване на фенове

16.10.2019 | 12:40 Редактор: Василена Василева
Шестима задържани за расисткия скандал на

Шестима са задържаните футболни фенове след разразилия се расистки скандал по време на мача България - Англия, който доведе и до подадената оставка на президента на футболния съюз Борислав Михайлов.

СДВР от снощи провежда спецоперация по издирване на феновете, показали расистки жестове по време на мача България - Англия в София. Арестуваните са отведени в Първо РПУ в София за обяснения, съобщи директорът Георги Хаджиев. Други трима се издирват.

Източници на Bulgaria ON AIR разкриха, че част от арестуваните и тези, които се издирват, са радикални привърженици на "Левски".

А на Националния стадион, сред феновете на "Левски", са били забелязани и такива с артикули на "Локомотив" (Пловдив).

Полицейските действия продължават на територията на столицата.

Поведението на българските запалянковци стана причина за голям скандал в страната, а премиерът Бойко Борисов поиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов. След близо 14 години начело на българския футбол, той отстъпи от поста.

По-късно вчера ГДБОП, Националната полиция и спецпрокуратурата влязоха в сградите на Българския футболен съюз в Бояна. Очаква се по-късно прокуратурата да прецени на кого и какви обвинения ще бъдат повдигнати след арестите вчера в БФС.

По думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, разследването е по подозрение за извършени престъпления против спорта и по-конкретно за корупция. Разследват се различни съдийски назначения, както и резултати от мачове във футболното ни първенство.

ГДБОП разпита председателя на съдийската комисия, както и още четирима души от Българския футболен съюз.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страница ни във Facebook ТУК