Радев: Оставката на Михайлов е паническо бягство от отговорност на властта

Каракачанов е на мнение, че президентът се заяжда с управляващите

16.10.2019 | 13:05 Редактор: Тодор Петров

За пореден път президентът Румен Радев отправи остри критики по адрес на правителството. Според него е недопустимо премиерът Бойко Борисов да иска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов.

"С призивите и обясненията, че тази оставка се иска заради расистки изстъпления, управляващите се саморазобличиха. Защото нито една федерация не носи отговорност за поведението на феновете. Нито една федерация, включително БФС, няма охранителни и разследващи функции, не може да изземе ролята на органите на реда", заяви Румен Радев.

Той е на мнение, че искането за оставка по този повод е паническо бягство от отговорност на хората, които по закон носят тази отговорност.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов отговори на Радев. Според него думите на държавния глава са заяждане с управляващите.

"Като беше правителството на Станишев, футболът ни по-хубав ли беше?! А като беше на Орешарски правителството? Започнем ли да вкарваме политика в спорта - не е добре. Няма футбол, публиката става все по-малко", коментира на свой ред военният министър Каракачанов.

В петък Изпълкомът на БФС ще реши дали приема подадената от Михайлов оставка, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страница ни във Facebook ТУК