След резила с Англия: Правителството поиска оставката на Михайлов

Преустановяваме всякакви отношения с БФС, заяви Красен Кралев

15.10.2019 | 10:50 Редактор: Тодор Петров

Правителството преустановява отношенията си с Българския футболен съюз до подаване на оставка на председателя на БФС Борислав Михайлов, обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на брифинг в Министерския съвет.

"След вчерашните инциденти премиерът разпореди от днес нататък да преустановим всяко отношение с футболния съюз, включително и финансово, до подаване на оставка на Борислав Михайлов като председател на БФС", заяви министър Кралев.

Снощи националите ни загубиха срещата на "Васил Левски" от квалификациите за Европейското първенство с 0:6 от Англия. От трибуните в края на мача се чуха обидни скандирания по адрес на Борислав Михайлов и викове "Оставка". 

Решението на Борисов било продиктувано както заради състоянието на футбола и резултатите на националния отбор, така и заради допуснатите инциденти по трибуните по време на мача с Англия.

По-късно самият Борисов обясни защо се е стигнало до решението му. Според него загубата е позорна.

"Когато държавата ни е сложена на челни страници като расистка, заради група олигофрени или недоброто ръководене на футболния съюз... А и резултатите са категорични, въпреки огромните пари, които ние дадохме. Не искам правителството да бъде ангажирано с този председател на БФС - ясно и точно", заяви премиерът.

Националите ни продължават да са на дъното на класирането в групата и продължават без победа.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страница ни във Facebook ТУК