„Стани пилот“ - с „Авиошоу“ по Bulgaria ON AIR от 18 март

Авиокомпаниите в цял свят продължават да изпитват глад за нови и подготвени пилоти, казва водещият Александър Богоявленски

17.03.2017 | 13:44 Редактор: Константина Маркова
„Стани пилот“ - с „Авиошоу“ по Bulgaria ON AIR от 18 март

Как се става пилот в България ще покаже единственото предаване за авиация и авиоиндустрия в българския ефир - „Авиошоу“ по Bulgaria ON AIR – в новата си поредица. Тя стартира в събота, 18 март от 15:30 часа, когато ще се излъчи стотното издание на предаването в ефира на телевизията.

В „Стани пилот“ всички почитатели на авиацията ще научат всичко за пътя и етапите, през които трябва да преминат, за да станат професионални или любители пилоти в България. Пътеводител на зрителите е водещият на „Авиошоу“ Александър Богоявленски. Самият той в момента се обучава за пилот, а в новата поредица ще премине през задължителните стъпки, които водят до мечтания бревет.

„Светът, в който живеем днес, няма да е възможен без гражданската и транспортната авиация. А тези две направления на индустрията не могат без армия от пилоти. Хиляди професионалисти кръстосват небето ежедневно, но авиокомпаниите вече години наред продължават да изпитват глад за нови и подготвени пилоти.

Както зрителите на „Авиошоу“ вече знаят, към момента в глобален мащаб има нужда от над 20 000 обучени пилоти, а школите успяват да произведат в пъти по-малко кадети годишно”, коментира водещият.

Вижте анонса на епизод 100 във видеото.