Другите лица на водещите: Какво не знаете за Александър Богоявленски?

Водещият на "Авиошоу" гостува в празничната поредица по повод 5 години Bulgaria ON AIR

29.10.2016 | 00:00 Редактор: Константина Маркова
Другите лица на водещите: Какво не знаете за Александър Богоявленски?
По случай рождения ден на Bulgaria ON AIR показваме другите лица на водещите - техните интереси извън професията, хобита, лични моменти и всичко, което ги превръща в хората, на които се доверявате, когато избирате Bulgaria ON AIR.

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/press/2016-10-28/drugite-litsa-na-vodeshtite-kakvo-ne-znaete-za-velislava-milanova

Името Александър Богоявленски неизменно се свързва с авиацията, защото той е топ журналист, а вече и много добър експерт, по темата. Познаваме го като водещ на "Авиошоу" по Bulgaria ON AIR, единственото предаване за авиация и авиационна индустрия у нас. Той е носител на годишната журналистическа награда на Асоциацията на българските авиокомпании /АБА/ за 2015 г.
Това, което зрителите не виждат в ефир, е, че Алекс е изключително интересен човек с десетки разнообразни занимания, които обаче могат да бъдат обобщени с думата "адреналин".

Страстта на Алекс към авиацията се заражда още в детските му години.

“Дядо ми беше оперен режисьор и пътуваше по света, а аз го чаках на летището. Някога на Терминал 1 имаше тераса, от която се виждаха всички самолети, затова отивах 2-3 часа по-рано преди полета на дядо ми. След това започнахме да ходим до летището всяка седмица...“, разказва той в предаването “Днес в събота“ с Ирина Белчева.

Алекс признава, че трудно може да се занимава само с едно нещо, това е и причината да не стане пилот на младини. Сега прекарва немалка част от времето си във въздуха, дори когато не снима за предаването, а освен към професията си, която му е страст, има подчертано влечение към екстремните спортове и скоростта.

Той е запален скиор и участва в националните и световни първенства за журналисти. Председател е на Българския ски клуб на журналистите, а миналата пролет беше избран и за вицепрезидент на международната организация на журналистите скиори.

Това лято Богоявленски изостави кайта в полза на уиндсърфа, а междувременно практикува редовно плуване и тенис. Това очевидно не му стига, защото наскоро поднови обучението си за пилот. Разбира се, ще го съчетае с работата си за „Авиошоу“. Смята да заснеме целия процес и да покаже на всички зрители на Bulgaria ON AIR как се става пилот, защото хората с тази професия не само у нас, но и в световен мащаб, не достигат. А професията, според него, далеч не е само мъжка. “Вече има много жени пилоти и по света. Само в националния превозвач “България Ер“ са 5-6, а наскоро се запознах с дама, която на 26 години е капитан“, разказа той пред Ирина Белчева.

С наближаването на зимата Алекс се подготвя и за новия ски сезон.

“В България има доста добри места и условия за ски, но някои от най-красивите от тях отблъскват туристите заради застрояване, лоша организация, немарливост. Да се карат ски в чужбина е много по-добре и не е много по-скъпо“, казва той.

Богоявленски е категоричен, че не трябва да си слагаме розовите очила и да не виждаме, че много неща тук не се случват както трябва. Хубавата новина обаче е, че Българският ски клуб на журналистите спечели домакинството на България на Световното първенство по ски за журналисти през 2018 в Пампорово, при това в конкуренция с Швеция. Това за Алекс е признание и доказателство, че разумните инвестиции в българските ски си струват.

Водещият не вярва в самоцелното бягство в чужбина. “Промяната зависи от всеки от нас и от желанието да приложим най-добрите практики, които виждаме от света, в България, за да се приближаваме към развитите общества, към които се стремим“, добавя той.

Освен всичко останало, Богоявленски е топ специалист по дигитални комуникации - адреналинът на съвременния свят.

Какво още вълнува водещия на "Авиошоу", как се заражда идеята за предаването и други интересни истории - във видеото: