Другите лица на водещите: Какво не знаете за Владимир Андонов

Водещият и редактор на спортните новини гостува в празничната поредица по повод 5 години Bulgaria ON AIR

04.11.2016 | 11:17 Редактор: Константина Маркова
Другите лица на водещите: Какво не знаете за Владимир Андонов

По случай рождения ден на Bulgaria ON AIR показваме другите лица на водещите - техните интереси извън професията, хобита, лични моменти и всичко, което ги превръща в хората, на които се доверявате, когато избирате Bulgaria ON AIR.

Владимир Андонов е водещ и редактор на спортните новини на Bulgaria ON AIR. Преди да започне работата си в телевизията трупа професионален опит и в други медии. До Bulgaria ON AIR го довежда възможността да работи това, което винаги е искал, както сам казва.

Владимир завършва хуманитарната гимназия "Дамян Дамянов" в Сливен, а висшето си образование - в УНСС със специалност "Журналистика и масмедии".

Водещият обича спорта още от дете. Тренира футбол, баскетбол, обича и да плува.

"Винаги съм спортувал и съм следял спортните събития. Баща ми е бивш баскетболист от местния отбор в Сливен и той е човекът, който ме е вдъхновил да се влюбя в спорта. Обичам футбола и още от дете съм привърженик на българския гранд ЦСКА и на английския титан "Ливърпул", казва Владимир.

Това, което зрителите не знаят за него, е, че 10 години тренира спортни танци професионално.

"С партньорката ми бяхме една от най-добрите двойки в България. Печелили сме много национални състезания. Има голяма конкуренция в този спорт - спомням си как на едно състезание в Пловдив момиче от друга двойка се опита да ме елиминира като стъпи с токчето си на глезена ми. Но "замразихме" контузията и победихме", смее се Владимир.

Водещият обожава и планината. Казва, че най-любимото му място е местност Карандила в Сливенския балкан, която посещава винаги, когато може.

Освен планината, той обича да се разхожда с жената до себе, да се събира с приятели и да чете книги - харесва различна литература, обожава българските автори Стефан Цанев и Стефан Продев. 

Вижте цялото интервю на Владимир от предаването "Днес" тук: