Програма “Готови за успех” - “бялата лястовица”, която променя съдби

1028 отличници без родители вече са получили финансова подкрепа и шанс за кариерно развитие

10.10.2016 | 14:37 Редактор: Мария Аладжова
Програма “Готови за успех” - “бялата лястовица”, която променя съдби

“Аз съм “бялата лястовица”, в мен не са инвестирани просто пари, а надежда! Някои е повярвал и в точния момент ми е подал ръка”, споделя Елена Стефанова, студент по медицина 5 курс в Медицински университет. Ели 8 поредни години е стипендиант в програмата “Готови за успех”. 

Фондация  BCause вече 11 години подкрепя отличници, загубили единия или и двамата си родители, за да продължат образованието си. Стипендиантската програма ”Готови за успех” започва през 2006 година – оттогава 1028 младежи са получили годишни стипендии, които надхвърлят сумата от 1,5 милиона лева. 

За Елена Стефанова стипендията означава самостоятелност. „Сама отговарям за това с какво разполагам и то зависи от успеха, който постигам с много упорит труд. Личният пример, който ми дават хората от BCause, да помагаш на другите, е това, което ме кара да остана в България и сама да се опитвам да правя полезни неща за хората около мен”, разказва тя.

Вижте историята на Елена тук.

„Готови за успех” е устойчива програма поради три причини. Средствата за стипендиите са изцяло осигурени от корпоративни и частни дарители. Добрият успех на стипендиантите е определящ в подбора им.

Дарителите подкрепят младежите не просто защото са ощетени от съдбата, а защото имат изключителни постижения, отличен успех и са целенасочени, мотивирани и активни. Участието в “Готови за успех” дава подкрепа за старт в кариерата.

30 бъдещи лекари, 10 бъдещи юристи, 6 програмисти, 4 кандидат-учители, 19 икономисти, 4 бъдещи учени, един специалист по роботика, режисьор, пианист, художник и археолог... Това са само част 135-та стипендианти на „Готови за успех” през миналата учебна година. 

Медиен партньор на инициативата е Bulgaria ON AIR.

Надяваме се и вие да застанете до нас в тази кауза! 2000 лева осигуряват стипендия за студент, а 1000 лева - за ученик в 12-ти клас. Броят на стипендиантите зависи от набрани през годината дарения. 
Всяко ваше дарение дава шанс на още един млад човек да продължи образованието си. 

Можете да подкрепите отличници без родители да продължат образованието си, като дарите чрез platformata.bg.

Или като изпратите дарителски sms на номер 17777 с текст DMS USPEH (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel). За абонаментни дарения и други начини за даряване посетете www.dmsbg.com.