„Тяхната история“ – новата постоянна рубрика на предаването „Операция История“ по Bulgaria ON AIR

От 8 май излъчването на историческото предаване ще бъде удължено до 18:00 часа

04.05.2022 | 15:53
„Тяхната история“ – новата постоянна рубрика на предаването „Операция История“ по Bulgaria ON AIR

Още повече интересни теми и любопитни истории за велики личности и събития от миналото ще предложи на зрителите в ефира на Bulgaria ON AIR предаването „Операция История“. От тази неделя, 8 май, историческото предаване с водещ Росен Петров ще бъде удължено с още 30 минути и ще продължава чак до 18:00 часа. Допълнителните 30 минути на „Операция История“ обещават да бъдат също толкова вълнуващи – те ще бъдат посветени на новата специална рубрика на предаването, озаглавена „Тяхната история“.

Всяка неделя в рубриката Росен Петров и едни от изявените обществено разпознаваеми личности и историци от България и света ще анализират през личните си истории и спомени някои от най-противоречивите процеси, събития и личности от миналото на страната ни.

От името на екипа ни, благодаря на зрителите за доверието, което ни дават, гледайки предаването. Целта на нова рубриката е да показва още по-неизвестни факти и процеси от българската и световната история, пречупени през призмата на днешния ден. Не случайно е казано, че народ, който не помни миналото, няма и бъдеще, и тази древна мъдрост звучи още по-истински и вярно в сегашните бурни времена на война и кризи. Вече повече от 4 години концепцията на „Операция История“ остава неизменна - това е предаване за нещата, които ни правят българи“, споделя водещият на предаването Росен Петров.

Специално за дебютното издание на „Тяхната история“ екипът на „Операция История“ ще постави фокуса на прожекторите си върху историята и битието на една изключително интересна личност, която десетилетия наред е поляризирала обществото. Някои го определят като най-големия български революционер на 20 век, други като терорист или разбойник - кой е той и защо не знаем почти нищо за него - в студиото на историческото предаване ще разкрие историкът Лъчезар Кръстев тази неделя, на 8 май, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Повторение на рубриката „Тяхната история“ на предаването „Операция История“ ще се излъчва в ефира на Bulgaria ON AIR всяка събота след излъчването на епизода, от 19:00 часа.