Мария Константинова: "Образование и бизнес" е изключително полезна конференция

18.05.2021 | 12:09
Мария Константинова:

Остават броени часове до началото на най-голямата годишна конференция на Bulgaria ON AIR – "Образование и бизнес". Тази година тя ще бъде " в зелено"! Фокусът на конференцията ще бъдат зелените и еко политики в образованието и бизнеса, а по темата иновативни решения коментари ще споделят водещи експерти от най-прогресивните висши училища в страната.

Водещ на конференцията ще бъде новото лице, с което се буди България сутрин – чаровната Мария Константинова. Като част от екипа на събитието тази година тя сподели, че за нея "Образование и бизнес" е изключително полезен форум, който отговаря на едни от най-съществените за обществото въпроси като опазването на околната среда, животинското разнообразие и замърсяването на въздуха.

"Изключително ценно е още от ранна възраст децата да са запознати с иновациите в сферата на екологията и е ключово образователните институции и бизнесът да работят заедно за изграждане на едно устойчиво и екологично бъдеще", обясни тя.

Водещата на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR разкри и малко за това, което предстои да видят зрителите в "Образование и бизнес" тази вечер, от 19:30 часа:

"Тазгодишното издание на конференцията ще постави и акцент върху световните екологични тенденции и образователните подходи, които да провокират интереса на най-малките към технологиите и природосъобразния начин на живот."

Как зеленото образование да се материализира в зелен бизнес, какви са тенденциите в сферата на зеленото предприемачество и кои са технологиите, породени от новия хибриден модел на обучение – отговори на тези и още въпроси ще даде първото издание на "Образование и бизнес" за тази година.

Конференцията проследете днес – на 18 май, от 19:30 часа, в ефира на Bulgaria ON AIR, в сайтовете bgonair.bg, investor.bg, dnes.bg, както и във фейсбук страницата на телевизията.

Провеждането на "Образование и бизнес" е част от дългосрочната образователна мисия на Bulgaria ON AIR. Подробности относно всички лектори и програмата на конференцията може да откриете на официалния уебсайт на събитието: https://edu-business.info/

Конференцията се провежда със специалната подкрепа на: Висше училище по телекомуникации и пощи, Ди Ейч Ел Експрес България, Kaufland България, Икономически университет Варна, Американски университет в България и А1. Партньор на събитието е и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).