Печалбата на Star Wars от билети ще надмине $1 млрд

В неделя се очакват данни за продажбите на кината през уикенда

27.12.2015 | 18:00
Печалбата на Star Wars от билети ще надмине $1 млрд

Star Wars ще надмине 1 млрд. долара продажби от билети по света този уикенд и ще стане първият филм, който постига този резултат за рекордно кратък срок, съобщава Bloomberg.

Филмът, който бе пуснат по екраните в САЩ на 18 декември и в някои международни пазари от 16 декември, натрупа бокс офис приходи от 890,3 млн. долара по света за Коледа, съобщи базираната в Бърбенк, Калифорния компания Walt Disney в събота в изявление, цитирано от агенцията.

Още по темата

Преди Епизод 7: Силата се пробужда, филмът, който най-бързо мина границата на 1 милиард долара приходи бе Jurassic World на Universal Pictures - за 13 дни през юни.

Новите Междузвездни войни беше мина Джурасик по приходи в първия уикенд пред декември и се очаква да стигне прага от 1 милиард долара в неделя, съобщава Rentrak Corp, изследователска компания на киноиндустрията.

В неделя се очакват данни за продажбите на кината през уикенда.

Disney, който купи създателя на Star Wars Lucasfilm за 4 млрд долара през 2012 планира да снима пет филма от поредицата.

"Това е много повече от голям филм", каза Боб Айгър, директор на Disney в интервю за Bloomberg на 21 декември. "Ще бъде по-голям от всичко друго".