Йоанна Николова: Важно е всичко, което ни учи как да живеем по-добре

Какво ново да очакват зрителите на Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR от 21 септември?

04.09.2015 | 13:56 Редактор: Мариета Иванова
Йоанна Николова: Важно е всичко, което ни учи как да живеем по-добре

Кои са важите неща според Йоанна Николова?

Животът ни днес е на скорост, постоянно бързаме, потопени сме в океан от информация, която ни залива от екрана на телевизора, компютъра или телефона, по радиото, във вестниците. И се питаме - това ли са важните неща ... за мен, за моите близки, за приятелите ми? Често отговорът е "не", а на въпроса "защо"  моето обяснение е следното: посланието носи наистина ценна информация, когато е съпреживяно. За мен важен е всеки проблем, който кара дори един човек да живее в притеснение, важни са успехите на талантливия, макар останали в сянката на други по-злободневни теми, важни са амбицията на победителите и търпението на победените. Важно е всичко, което ни учи как да живеем по-добре, тоест как да се учим от "живия“ живот.

Какво ново да очакват зрителите на Bulgaria ON AIR от вашето предаване от 21 септември?

От 21 септември 2015 Сутрешният блок променя съдържанието, но не и целта си - да информира коректно, обективно и с максимална актуалност. От подчертано експертния стил на коментарите преминаваме към практическото приложение.

Как новият закон, който гласува Парламентът, ще промени ежедневието ни, означава ли здравната реформа по-достъпно и качествено лечение в очите на самите пациенти и на лекарите, ще върнат ли промените в образованието учениците и младите учители в клас, защо хора с професии не намират работа тук, но в чужбина, а българските компании в същото време изпитват глад за добре подготвени кадри? Ще бъдем още по-отворени за обратна връзка. Ще търсим решение на конкретни проблеми. От общото ще търсим частното и обратно - от малкия, индивидуален проблем ще вървим към глобалните послания. Такава е динамиката на „живия“ живот.