Кои ще са най-готините места за туризъм през 2015г.?

Ще изберете ли опасен тур през ледниците на Шамони, пустините в Иман или дъждовните гори в Никарагуа?

02.12.2014 | 15:50 Редактор: Ирина Георгиева
Кои ще са най-готините места за туризъм през 2015г.?

Светът е огромен. И става все по-голям. На всеки "по-сериозен" пътешественик списъкът му става все по-голям, вместо да се смалява, след всяко ново посетено място.

Как тогава да приоритизираме? Кое да изберем познатото или непознатото? Кои са новите места? Какво трябва да видим сега, преди да се е променило завинаги?

От Forbes зададоха тези въпроси на Оуен Гадис, мениджър в фирма за луксозни пътувания. Той знае за какво да говори - за опасен тур през ледниците на Шамони, пустините в Иман, дъждовните гори в Никарагуа и скалистите крайбрежни райони в Западна Африка, в това число и за плюшените халати и големите бутилки с бордо. 

Гадис е съставил и най-горещите места за 2015г. :

Исландия

Освен, че през 2016г. ще бъде открит имотът на The Eleven Experience - Deplar Farm, според Гадис има и милион други причини Исландия да оглавява списъка на всеки пътешственик. Ненаселена, Ирландия оглави и списъка за най-щастливо място на Земята. Това е място, където слуховете за феи и тролове, които рисуват върху хълмове, скачат от ледени пукнатини и се къпят в горещи извори, оживяват. Гадиас отбелязва, че пътуването до Исландия е като човек да се транспортира до паралелен свят, в който всеки момент е приключение, изпълнено с невероятни пейзажи и фолклор. Сред забавленията за туристи са рафтинг, риболов, гмуркане с шнорхел, сърф, пещерно дело и пешеходен туризъм.

Приключения в Мароко

Новите маршруто на Гадиас са отвъд витрините на магазините, пътуването и дизайна. Безстрашните посетители могат да се изкатерят по отвесните стени на Todra Gorge, за да видят след това уникалната розова долина; поемете към Атласките планини, като се спирате на водопади и берберски села; намерете бедуинските шатри, издигащи се на море от пясъчни дюни в Ерг Чеби, вратата на Сахара. Научете се как да се спускате по дюните с борд, наблюдавайте залеза от гърба на камила и научете тайните на пустинята от някой местен домакин на чаша ментов чай Maghrebi (известен още като берберско уиски).

Виетнам сега: Хидропланини, скутери и красиви курорти

От заспало рибарско селце до дискотеките на покрива на Сайгон, от вековната традиция до космополитната "модерност" - това е днешният Виетнам. Има много нови "луксозни" начини, за да разберем как се е променила през последните десет години азиатската дестинация.

Американският национален парк "Серенгети"

Целта през 2015г. е "Серенгети" да се превърне в най-големият национален парк като там се заселят още бизони, мечки-гризли, елени, бобри, лосове и антилопи.

Тасмания

За много хора в САЩ, Тасмания е много повече от тасманийския дявол. Туристическите новатори започват да се възползват все повече от тази разнообразна дестинация, богата на зашеметяващи пейзажи, дегустация на домашна храна и приключения с диви животни.

Колумбия

За любопитните туристи, търсещи следващото си голямо приключение, Гадис препоръчва луксозно пътуване в Колумбия, където се намират всички "девствени" плажове на Карибите, живописни улички в Картахена, екзотичните тропически гори в Амазонка, както и още 7 места от световното наследство на UNESCO.

Япония: Минало и настояще

Новият влак-стрела, свързващ Токио и Каназава на практика елиминира необходимостта от пътуване със самолет, което означава, че посетителите могат лесно да видят повече от страната само в едно пътуване. В Токио има повече ресторанти, отколкото във всеки един друг град по света, да не говорим за суши деликатесите, където не могат да бъдат опитани никъде по света.