Български компании отвориха врати за децата на служители си

Кампанията е част от националната инициатива „Гордея се с труда на моите родители“

31.10.2014 | 15:18 Редактор: Мариета Иванова
Български компании отвориха врати за децата на служители си

В навечерието на Деня на будителите за втора поредна година български компании отвориха врати за децата на служителите си в рамките на националната инициатива „Гордея се с труда на моите родители“.

Инициативата е на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Медийна група Bulgaria On Air и Inestor.bg  също бяха част от кампанията.

Основната цел на инициативата е чрез специално разработени програми и игри да се покаже на децата защо е важен трудът на техните родители и да се запознаят отблизо с професиите им.

В  сравнение с година по-рано броят на включилите се компании е повече. Тази година инициативата обхвана над 900 деца от цялата страна.

Децата на служителите на компаниите в Медийната група се запознаха с работата в нюзрума на телевизия Bulgaria On Air, срещнаха се с телевизионните водещи, редактори, репортери, оператори. Видяха как се пишат новините в спорта, пазарите и централната емисия.

След това се качиха в монтажните и научиха как се монтират видеоматериалите.

В рекламната агенция Бранд Ню рисуваха, получиха съвети как да използват различните маркери за шрифтове и различните повърхности. Видяха как се прави коледна картичка.

В радио Bulgaria On Air говориха по микрофон и се записаха. Запознаха се с истински музиканти - Мони и Крис.

В режисьорска апаратна седнаха зад пулта, погледнаха как се зареждат изображенията на видеостените, как се реди аутокю и откъде се излъчва телевизионния сигнал.

Следобед научиха как се прави сайт. Показаха им го редакторите и програмистите на групата сайтове Инвестор БГ: investor.bg, dnes.bg, tialoto.bg, az-deteto.bg, обсъдиха футбола с редакторите на gol.bg, научиха за парите, икономиката и как да спестяват от главния редактор на Инвестор БГ Андрей Любенов. Разговаряхя с програмистите, които им показаха как се пише сайт и в кои училища и университети можеш да се подготвиш за това.

Накрая малки и големи се превърнаха в лудо шествие за Хелоуин, търсещо "Лакомство или пакост".

Вижте видео файла и как премина денят на децата на служители в Bulgaria On Air и Investor.bg.