Туристи се редят, за да помиришат цвете, „ухаещо“ на развалена риба (видео)

Растението цъфти в продължение на три дни.

26.07.2013 | 16:42
Туристи се редят, за да помиришат цвете, „ухаещо“ на развалена риба (видео)

Не всеки ден туристите се редят на опашка, за да помиришат нещо отвратително. В Брюксел е разцъфнало цветето-труп. Казват, че „ухае“ на развалена риба. И ако искате да го помиришете, почти не ви е останало време за това. Растението цъфти само в продължение на три дни. Тази година то цъфти за трети път от 2008 г. Цветето идва от Индонезия и е високо около 2,5 метра.

Някои хора обичат диаманти, други – сапфири, а трети обичат мъх. Тази линия бижута „Назад към природата“ на исландски дизайнер използва истински мъх, който расте по многото вулканични скали в страната. Всяко украшение струва около 200 долара. Препоръчва се клиентите да поливат бижутата си веднъж на няколко седмици. И вместо в кутия за бижута е добре да ги съхраняват във фризера.

В Тайланд – традиция, която продължава вече 112 години. Фестивалът на свещите отбелязва Деня на постите или началото на будисткото оттегляне, когато монасите се затварят в храма за три месеца. Огромните восъчни скулптури изобразяват сцени от будистката митология. След фестивала свещите се топят и работата по скулпторите за следващата година започва.

/Bloomberg/