Кейт Мидълтън роди момче (видео)

Името на детето, което един ден може да стане крал на Великобритания, все още не е известно.

23.07.2013 | 09:34
Кейт Мидълтън роди момче (видео)

Вчера малко преди 16:30 часа местно време херцогинята на Кеймбридж Катрин, роди момче. Майката е добре, а принцът на Кеймбридж, както ще бъде титлата му, тежи 3.8 кг. Името на детето, което един ден може да стане крал на Великобритания, все още не е известно и може да бъде обявено след няколко дни.

Новината беше съобщена по традиционен за кралското семейство начин. Официална бланка, подписана от гинеколога на кралица Елизабет втора Маркъс Сечел беше донесена с полицейски ескорт от двама представители на кралския двор и поставена на статив пред Бъкингамския дворец, където всички минувачи можеха да я видят и прочетат. Новината за раждането на бъдещия престолонаследник предизвика бурни реакции, както сред събралите се стотици журналисти пред болницата Сейнт Мери, така и сред почитателите на кралското семейство стоящи пред портите на Бъкингамския дворец още от сутринта. Дюкеса Кейт роди в частно крило на болница Сейнт Мери, където принцеса Даяна роди принцовете Уилям и Хари. Кралицата, Дюкът на Единбург, Принцът на Уелс, Дюксеата на Корнуол, принц Хари и цялото кралско семейство са възхитени от новината, се казва в официално прессъобщение на двореца Кенсингтън.

По-късно щастливият татко, който е присъствал на раждането, разпространи отделно съобщение, в което казва, че двамата с Катрин не могат да бъдат по-щастливи от раждането на първата им рожба. Детето е първият принц на Кеймбридж, който се ражда в британския кралски двор от 190 години насам. Той ще е третият наследник за престола след принц Чарлс и синът му Уилям.