Светът очаква детето на Кейт и Уилям

Новороденото веднага ще измести Принц Хари като трети в линията за наследяване на трона.

13.07.2013 | 13:11
Светът очаква детето на Кейт и Уилям

Цялото Обединено кралство и милиони хора по света са притаили дъх в очакване на бял свят да се появи следващият престолонаследник. Спекулациите са, че Кейт Мидълтън ще роди днес или на 17 юли.

Ако бебето се появи на бял свят днес, датата ще съвпадне с фестивала по коронацията на кралицата – грандиозно четиридневно събитие, с което Великобритания отбелязва 60-годишнината от качването на Елизабет II на трона.

Засега обаче няма данни херцогинята да е постъпила в "Сейнт Мери" в Лондон - болница, където принцеса Даяна роди принц Уилям през 1982 г. и принц Хари през 1984 година.

Редица медии съобщиха, че в понеделник Кейт е успяла да надхитри засадата от десетки репортери и да се прегледа в болницата. Когато постъпи за раждане обаче, тя ще бъде съпровождана от въоръжени полицаи, които ще застанат на пост пред болницата. Така ще стане ясно, че принцът или принцесата на Кеймбридж е на път да се роди.

За да не изпусне важното събитие, за принц Уилям е подготвен специален хеликоптер, който да го отведе при Кейт. След раждането двамата ще гледат бебето в двореца Кенсингтън в Лондон.

Детето веднага ще измести Принц Хари като трети в линията за наследяване на трона. Ако е момиче, бебето ще стане кралица и държавниците ще вкарат в употреба променените закони, елиминирали дискриминационното отношение към жените при наследяване на трона.

Вижте повече във видеоматериала!