Почина Чочо Попйорданов

Актьорът беше приет вчера в "Пирогов" след инцидент на Боянските гробища.

05.05.2013 | 12:47
Почина Чочо Попйорданов

Днес почина българският актьор Петър Попйорданов на 48 години, съобщиха от "Пирогов". Вчера той беше приет в централната реанимация на болницата с пряка опасност за живота след инцидент на Боянските гробища (паднал е от около двуметрова тераса).

Въпреки усилията на лекарите, продължили 15 часа, Чочо не е издържал заради тежка черепно-мозъчна травма с недостатъчност на мозъчния ствол.

Актьорът е бил докаран в болницата в коматозно състояние с тежка двустранна мозъчна контузия, двустранно счупване на черепните кости, вътречерепен хематом, счупване на черепната основа, контузия на белия дроб и с едно счупено ребро.

През април той изгуби майка си след продължително боледуване.

Чочо Попйорданов е роден на 11 юни 1964 в София. Завършва ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов“ със специалност актьорско майсторство при Крикор Азарян и Тодор Колев. Играе в Нродния театър „Иван Вазов“, театър „София“ и в Малък градски театър „Зад канала“. Най-популярните постановки, в които участва са „Сън в лятна нощ“, „В полите на Витоша“, „Бурята“, а най-известните филми – „Вчера“, „Адио Рио“, „Сезонът на канарчетата“, „След края на света“, „Дунав мост“.