Американка арестувана рекордните 396 пъти

Учудващо 51-годишната Шърмейн Майлс е стигала до затвора едва 10 пъти.

23.04.2013 | 16:42
Американка арестувана рекордните 396 пъти

Американката Шърмейн Майлс постави рекорд, след като беше арестувана за 396-и път. Жената, която живее в Чикаго, е задържана за последно през август миналата година по обвинения в преследване и тормоз на градския съветник Джеймс Кепълман, съобщава амриканският вестник Chicago Sun Times.

От 1978 до сега, жената е била обвинена 91 пъти за кражба, 65 за противообществени прояви, 59 за проституция и 5 за опит за кражба. Останалите й нарушения са разнообразни – от разбиване на кола до нападение с шамари и юмрюци над непознати и събличане на обществени места.

Учудващо Майлс е била вкарвана в затвора едва 10 пъти. Последният е през 2010 в Линкълн, щата Илинойс, след като властите я обвинили, че нарушила правилата на предишната пробация, като обрала 75-годишен мъж. Тя би трябвало да остане зад решетките до следващия април, но има вероятност присъдата й да бъде намалена и да бъде пусната на свобода.

Според  американските медии причината за поведението на Майлс е тежко детство. Тя била арестувана за първи път през 1978, след опит за кражба на кола. Само през 1988 Шърмейн била закопчавана рекордните 25 пъти. Освен в ареста, тя е чест гост и на изтрезвителните отделения в Чикаго.