Развеселен сватбар стреля по пътнически самолет в Либия

Машината има дребни повреди и се е приземила успешно, няма ранени при инцидента.

18.04.2013 | 09:28
Развеселен сватбар стреля по пътнически самолет в Либия

Либийски пътнически самолет бе обстрелван, докато се подготвяше да кацне на летището на столицата Триполи в сряда вечерта, предаде Reuters. Няма пострадали хора, но една жена е изпаднала в шок и е била настанена в болница.

Представител на летището посочи, че вероятно в самолета е попаднал куршум, изстрелян при традиционна празнична стрелба по време на сватба, която се провеждала недалеч от аерогарата.

Самолетът Boeing 737 на авиокомпания Burak Air  със 150 пътници на борда, който изпълнявал полет от източния град Бенгази до Триполи, не е понесъл сериозни щети.

Запознати коментират, че Либия бе „наводнена” с оръжия по време на бунта през 2011, при който бе свален от власт Муамар Кадафи. Оттогава доста често местни жители  стрелят във въздуха при празненства.

18 месеца след падането на стария режим и убийството на Кадафи новите либийски власти се мъчат да поставят под контрол множеството въоръжени групи, които отказват да предадат своите оръжия и често се разпореждат своеволно, коментира още Reuters.