Молба за напускане във вид на торта

Британски митничар втрещи шефовете си с необичайния документ, изписан с какаов крем.

17.04.2013 | 16:42
Молба за напускане във вид на торта

Най-необичайната молба за напускане в историята подаде британският митничар Крис Холмс. Той заяви желанието си да бъде освободен от служба с какаов крем върху торта, оформена като бял лист.

„Днес навършвам 31 години и след като наскоро станах баща, осъзнах колко е ценен животът и колко е важно да се занимавам с нещо, което прави мен и хората около мен щастливи“, гласи мотивацията върху тортата, за която деловодителите в митниците още умуват как я прошнуроват.

Холмс признава, че идеята да напусне по този начин му дошла още преди около 6 месеца, но тогава все още не бил сигурен в решението си. Той твърди,  че не е искал да се прави на оригинален, а просто смятал след оставката си да се посвети на сладкарски бизнес. Освен това сметнал, че това ще е мил жест към шефовете му, свикнали на далеч по-неприятни начини за раздяла със служители.

„Мисля, че шефът ми беше приятно изненадан от начина, по който постъпих, надявам се тортата да е харесала на колегите“, казва Холмс.

Вероятно надеждите му са се оправдали, тъй като цялото ръководство му пожелало „всичко най-добро и успех в новото начинание“.  След като шуреят на Холмс пусна снимка на тортата в Туитър, тя се превърна в хит и беше споделена хиляди пъти.