Шотландци измислиха бира за закуска

Пивото е с малко по-ниско алкохолно съдържание и според производителя има вкус на зърнена храна.

15.03.2013 | 14:26
Шотландци измислиха бира за закуска

Шотландската пивоварна Black Isle Brewery пусна на пазара бира, специално предназначена за закуска. Пивото, което се казва Cold Turkey  е с по-ниско от обичайното алкохолно съдържание – 2.8% и според описанието на сайта на производителя „има малцовия вкус зърнена закуска”.

Необичайният продукт не предизвика възторга на редица организации борещи се с алкохолизма в Шотландия, която е на осмо място в света по консумация на спиртни напитки. Ричард Бъркит, директор на For the Right Reasons (По правилните причини), която помага на хора да се откажат от алкохола заяви, че рекламата на пивото праща лошо послание.

 „Не бих препоръчал на хората да пият бира за закуска. Ако употребяваш алкохол сутрин значи имаш проблем и трябва да потърсиш помощ” заяви той.

Собственикът на пивоварната Дейвид Гладуин обаче контрира, че бирата е ниско алкохолна и е предназначена за хора, които работят нощна смяна и искат да изпият по едно след работа, както правят всички останали.

„За съжаление, ако споменеш закуска и бира в едно изречение, хората си правят прибързани заключения” огорчено заяви той.

„Но има и доста позитивни отзиви. Трябва да помним, че времето за закуска на един е времето за обяд на друг. Хора, които са били на работа 4-5 часа преди 9 сутринта могат да изпият по една бира, защото всъщност за тях това е обяд” допълва Гладуин.