Земята погълна американец със спалнята му

От 36-годишния Джефри Буш няма и следа, спасителната операция временно е прекратена.

02.03.2013 | 12:36
Земята погълна американец със спалнята му

Жител на Флорида изчезна, след като спалнята му пропадна в земята, съобщава CNN. Роднините на Джефри Буш чули силен трясък от спалнята и когато притичали, видели, че подът се е разтворил и от 36-годишния Буш и леглото му няма и следа. Семейството веднага подало сигнал в полицията на окръг Хилзбъро.

Засега издирването на Джефри е преустановено, защото ямата продължава да се уголемява и е възможно цялата къща да потъне в земята. Дупката, която се е образувала, е с диаметър най-малко 6 метра, а дълбочината й е поне девет. От местната пожарна команда обясниха, че докато не стане безопасно да монтират екипировката си, са с вързани ръце. Междувременно като предпазна мярка са евакуирани и къщите наоколо.

"Всичко беше изчезнало", разказва Джереми Буш, братът на изчезналия. "Нямаше следа нито от леглото на брат ми, нито от скрина и телевизора, нито от самия Джеф".

Останалите петима от семейството, включително и 2-годишно дете, са невредими. Те се надяват в земята да се е образувал въздушен джоб, който да поддържа Джефри жив.

Подобни неочаквани пропадания не са необичайни за Флорида. Обширни територии от щата представляват тънки почвени слоеве върху варовикови скали. При обилни дъждове с по-висока киселинност варовикът се разпада и образува подземни каверни, обясняват от щатския Департамент за опазване на околната среда.