Американка яде по 15 дезодоранта на месец

За последните две години 19-годишната Никол е погълнала 360 опаковки.

02.03.2013 | 12:07
Американка яде по 15 дезодоранта на месец

Момиче от Ню Йорк изяжда по 15 сухи дезодоранти на месец, съобщи британският вестник The Sun.

19-годишната Никол е пристрастена към козметичните продукти против изпотяване и за последните 2 години е изяла около 360 стикчета.

Когато американката опитала да откаже вредния си навик, се чувствала зле и страдала от силно главоболие. „Ако нямам под ръка  някой флакон, ме обзема паника, ставам тревожна, а сърцето ми започва да бие много по-бързо“, признава Никол. За пръв път момичето е вкусило дезодорант на 4-годишна възраст. През последните две години обаче необичайната и привичка прераснала в непреодолима мания.

Близки на момичето споделят, че Никол вече винаги има до себе си флакон дезодорант, „за да не изпада в абстиненция“.

Лекари обясняват, че основната съставка на дезодорантите е алуминий, който може да причини деменция, припадъци и дори смърт, ако бъде погълнат в големи количества.

Когато разбрал това, приятелят на Никол я завел на доктор. След многократни консултации с различни медици, момичето се опитва да яде бадеми, когато почувства „нужда“ от дезодорант. Въпреки това все още не може да се справи с желанието да поглъща продукти против изпотяване и консумира стикчета, макар и в по-малки количества.