Полудяла кола отвлече инвалид с 200 км/ч

36-годишен французин бил принуден да кара чак до Белгия, докато най-после му свърши горивото.

13.02.2013 | 16:47
Полудяла кола отвлече инвалид с 200 км/ч

Френски инвалид преживя приключението на живота си, след като бе отвлечен от собствения си автомобил със скорост 200 километра в час. 36-годишният Франк Льосерф карал специално адаптираното си Renault Laguna по магистрала в северна Франция на връщане от супермаркет, когато газта на колата неочаквано блокирала при 96 км/ч. Всеки опит на Льосерф да натисне спирачките ускорявал автомобила още повече, докато накрая той летял с 200 км/ч. Нещастният човек бил принуден да кара в най-лявата лента в продължение на над 200 километра, преминавайки границата с Белгия, докато накрая горивото му не свършило и колата спряла в канавката.

За щастие Льосерф бързо се сетил да позвъни в полицията и властите му организирали съпровождащ конвой, който да разчиства трафика пред него и да отваря бариерите на пунктовете за магистралните такси. Полицаите веднага се свързали с експерт от Renault, който обаче не успял да намери решение.

В крайна сметка пощурялото Renault спряло край белгийското градче Алверингем, на 202 километра от дома на Франк в Пон-де-Мец.

"Целият ми живот премина пред очите ми", призна злополучният шофьор пред местен вестник. Франк се отървал без наранявания, но от шока получил два епилептични припадъка.

Льосерф твърди, че колата и преди му е правила сходен проблем, но в сервиза я прегледали и го уверили, че всичко е наред. Сега човекът подготвя съдебен иск срещу компанията, задето изложила живота му на опасност. От Renault засега отказват коментар, очаквайки резултатите от разследването.