Българска снимка в селекцията на Sony World Photography Awards

Рекордните 122 000 фотографи участваха в последното издание на престижния конкурс.

05.02.2013 | 17:46
Българска снимка в селекцията на Sony World Photography Awards

Рекорден брой участници – 122 000 фотографи от 170 държави – и българска снимка в специалната селекция на журито отбеляза тазгодишното издание на конкурса Sony World Photography Awards. Престижната надпревара е в три категории – за младежи, за аматьори и за професионалисти. Победителите в първите две получават по 5 000 долара, а авторът на най-добрата професионална снимка – 25 000 долара и приза "Златният ирис" (L’Iris D’Or).

В селекцията на журито, от която се избират окончателните финалисти, попадна и един българин – Красимир Матаров с кадъра си на ловуващ паяк. Победителят при аматьорите ще стане известен на 19 април, а при професионалистите – на тържествената гала вечер в Лондон на 25 април.

След обявяването на победителите селектираните снимки ще бъдат оформени като специална изложба – първоначално в лондонския Сомърсет Хаус (26 април – 12 май), а после и със световно турне.

Bulgaria On Air подбра 13 от най-добрите кадъра в надпреварата при аматьорите. Очаквайте скоро и селекцията ни от професионалния конкурс.