Реклама показва как цигарите развиват рак

Англия стартира шокираща кампания срещу тютюнопушенето.

29.12.2012 | 17:26
Реклама показва как цигарите развиват рак

Британското правителство финансира мащабна кампания срещу тютюнопушенето, която ще покаже на пушачите как от запалена цигара се развива тумор. Идеята на създателите на рекламата срещу тютюнопушенето е, че само петнадесет изпушени цигари могат да причинят мутации в организма, които да доведат до ракови заболявания, предаде BBC.

„Хората ще видят как мъж пуши цигара, от която впоследствие се развива тумор. Това се случва и в телата на пушачите,” коментират създателите на рекламата и отбелязват, че се надяват да привлекат вниманието на младите хора, които все още нямат добра представа за последиците от тютюнопушенето.

Шокиращата кампания се появява осем години след като британското правителство показа как пушенето води до запушване на артериите.

Бюджетът на кампанията сега е 2.7 милиона лири или 4.34 милиона долара. Рекламата ще бъде разпространявана по телевизия, радио и печат до февруари 2013. Кампанията ще включва и съвети за отказване на цигарите.
По данни на британското здравно министерство една трета от пушачите все още са убедени, че цигарите са изключително вредни за здравето.