Рекордите на Гинес през 2012

Редица световни рекорди, показващи безграничните възможности на човешкото тяло и дух, бяха поставени през отминаващата 2012 година.

31.12.2012 | 16:28
Рекордите на Гинес през 2012

850 души поставиха световен рекорд, като взеха участие в човешко домино с матраци. Забавното и зрелищно изпълнение се състоя в американския град Ню Орлиънс.

72-годишният непалец Чандра Бахадур Данги влезе в книгата на Гинес като най-ниския човек в света с ръст 54.6 сантиметра. И най-високият имаше какво да каже. Турчинът Султан Кьосен с внушителната височина от 2.51 метра обяви, че най-накрая е спрял да расте.

24-годишният египтянин Мустафа Исмаил стана горд участник в книгата на Гинес благодарение на 79 сантиметровата обиколка на бицепса си.

През април най-възрастният мъж в света отпразнува 115 годишния си рожден ден и беше удостоен със сертификат от рекордите на Гинес.

Необичаен рекорд поставиха трима британци, които направиха околосветско пътуване с такси, като преминаха през 51 страни за 450 дни.

86-годишната германка Йохана Каас, която е най-възрастната гимнастичка в света, се превърна в голяма сензация на Световното първенство по спортна гимнастика в Германия.

Кадри от рекордните вижте от видео файла.