Берлускони ще плаща годишна издръжка от 36 милиона долара

Списание Forbes оцени богатството на бившия италиански премиер на 6 милиарда долара през март.

28.12.2012 | 15:43
Берлускони ще плаща годишна издръжка от 36 милиона долара

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони ще плаща по 36 милиона евро годишна издръжка на бившата си жена Вероника Ларио, съобщи BBC.

От приключилото на Коледа бракоразводно дело става ясно, че Берлускони ще задържи вилата на остров Сардиния. Пазарната оценка на вилата е 100 милиона долара.

Според италианското законодателство при развод съпругата получава толкова средства, колкото са били разноските й по време на брака.

Вероника Ларио напусна Берлускони през 2009 след като съпругът й беше забелязан на партито по случай навършването на осемнадесет години на  новоизгряващ модел.

През март списание Forbes излезе с информация, че благосъстоянието на италианския премиер се равнява на около 6 милиарда долара.

Ларио настояваше за издръжка от 56 милиона долара на година, докато 76-годишния й вече бивш съпруг й предложи 5 милиона. Двамата се срещнали през 1980 година в съблекалнята на театър в Милано, където 56-годишната Ларио участвала в представление. Десет години по-късно двойката сключва брак.

По-рано този месец Берлускони обяви, че се е сгодил за двайсет и седем годишната Франческа Паскале. Преди това двайсет и две годишната Катарина Кнежевич, която е носителка на титлата „Мис Черна гора“, твърдеше, че е тайна годеница на бившия италиански премиер, който планира да се върне в политиката през следващата година.