Новият албум на Deep Purple ще излезе през 2013

Предстоящият проект е един от най-добрите на бандата, смята Иън Гилън.

14.12.2012 | 11:52
Новият албум на Deep Purple ще излезе през 2013

Музикантите от Deep Purple планират да издадат първия си албум от осем години насам през април 2013, сподели фронтемнът на групата Иън Гилън пред сайта Wenn.

Албумът, който все още няма заглавие, ще бъде пуснат в продажба в музикалните магазини и в интернет през април, а според Гилън заяви това ще бъде един от най-добрите албуми на групата. Песните са написани основно в Европа, а самите записи и обработка на музиката се правят в Нашвил, щата Тенеси, заедно с продуцента Боб Езрин. Сред вече обявените парчета са заглавията „Out of Hand”, „Hell to Pay”, „Weirdistan”, „Uncommon Man” и „Above and Beyond”. Последната е посветена на дългогодишния кийбордист на групата Джон Лорд, който почина от рак през лятото тази година.

"Името на новия ни албум все още е под въпрос. Записахме фантастична колекция от песни. За момента това е единственото, което можем да кажем категорично", сподели фронтменът.

Феновете могат да проследят развитието на новия албум на мистериозния уебсайт, създаден от групата в подкрепа на събитието.